„Баща ми припадна и почина в деня на сватбата ми, докато изнасяше кумската си реч.

Ношад Кайюм е бил тормозен от баща си от години, питайки го кога ще се ожени, но когато най-накрая дойде денят на сватбата, щастливият случай завърши с трагедия.

Ношад Каюм работи като телевизионен оператор, следвайки стъпките на баща си

Смел син разкри за болката от свидетел на смъртта на баща си в деня на сватбата си.

Ношад Каюм най-накрая каза на баща си, че ще се омъжи на 41-годишна възраст, след години на молба от баща си.

Но сватбения ден завърши трагедийно, съобщава Leeds Live.

Бащата на Ношад беше на 64 години, когато получи сърдечен удар в рамките на минути след сватбената реч и, въпреки усилията на парамедиците, почина.

В този момент целият живот на Ношад се обърна с главата надолу.

Баща му прекара живота си като оратор, работейки като телевизионен оператор за Би Би Си, така че Ношад бързо разбра, че нещо не е наред, когато започна да хвърли думите си и седна необичайно.

Ношад, сега на 45 години, от Meanwood в Лийдс, последва стъпките на баща си и също така работи като телевизионен оператор, а по-късно като учител и съветник.Бащата на Ношад колабира и умира в деня на сватбата на сина си
(

Изображение:

Ношад Каюм)

Той и баща му се разделиха за малко, когато Ношад навърши 20 години, но все още поддържаха връзка.

Той каза: „Той беше доста традиционен, винаги питаше кога ще се жениш и веднага щом му казах, че е най-щастливият човек на планетата.

„За съжаление не успях да прекарам много време с него през двете седмици, в които се върнах от работа в чужбина, като го видях само в деня на сватбата.

„Мисля, че веднага щом излезе на сцената, той получи сърдечен удар. Той мълчеше думите си и седна и никога не седна, когато говореше. Само четири минути след речта той припадна и почина от сърдечен удар, но преди това че е излязъл на сцената да ме целуне по челото.

„Той беше буквално до кума ми, публичното говорене беше неговата работа на пълен работен ден и беше най-щастливият човек, когото съм виждал с всичките си приятели и семейство.“

След събитията от сватбения й ден, Ношад намираше отношенията си със семейството и приятелите си трудни. Той беше разведен година по-късно. След това тя започва да изпитва посттравматично стресово разстройство, предизвикано след като е свидетел на смъртта на баща си.Ношад трябваше да се върне на мястото на сватбата и да завърши церемонията.
(

Изображение:

Ношад Каюм)

Той каза: „Не знам какво ми се случи, просто седях и тогава започна травмата. За мен беше като да видя нещо от Холби Сити, станах муха на стената, без да знам как това ще ми се отрази след това.

След 40 минути компресия, парамедиците спряха и баща й беше откаран в болница. Въпреки всичко това той все още имаше церемонията да се ожени. Ношад каза: „Веднага след като церемонията приключи, отидох и го видях студен и безжизнен върху стоманена плоча“.

Да бъдеш свидетел на смъртта на баща си беше като отваряне на кутията на Пандора и впоследствие Ношад претърпя сериозни проблеми с психичното здраве. Започват да получава пристъпи на паника, причинени от посттравматично стресово разстройство и с това идва много тежка травма, през последните три години Ношад признава, че се е опитал да посегне на живота си два пъти.

Ношад обаче за щастие получи подкрепа за психичното си здраве и въпреки че все още се бори, той се оправя. Той е в процес на създаване на собствена благотворителна организация за психично здраве и говори за стигмите, които често се свързват с мъжете, които преминават през трудни времена.

Той каза: „Радвам се, че посегнах на ранен етап, но въпреки че получих помощ, тя все още не запълни тази празнина.

„Има стигма и стереотип, че мъжете могат да се справят с това, но отвътре се разпадах като къща от карти.“

„Преминах през всичко, за да се излекувам физически, психически и духовно, опитах всичко, но все пак беше много трудно, така че реших да канализирам болката си и първата стъпка беше да си простя.”

След събитията от сватбения си ден, Ношад се ангажира с различни благотворителни организации за психично здраве като Calm и WeEvolve Leeds. Тя отдели време, за да получи помощта, от която се нуждае, и започна да посещава курсове, за да може в крайна сметка да помогне на другите.

„Чрез това, което правех, мислех, че трябва да уредя нещо, защото, особено в Йоркшир и Лийдс, има по-висок процент на самоубийства от средния за страната“, каза Ношад.

След работата си с тези благотворителни организации, той е назначен за недоброволен директор на Human’s Being, като помага за популяризирането на работата, която се извършва за подпомагане на мъже и жени с подкрепа за психично здраве. Сега, четири години по-късно, той казва, че е на по-добро място и е много благодарен, че потърси помощ.

Той каза: „Чувствам се освободен, чувствам се, че съм на много по-добро място, ако не бях обработил случилото се или не бях получил помощ, нямаше да съм тук“.

Историята на Ношад сега се превръща в книга с помощта на StoryTerrace, национална услуга за писане на биография, която насърчава открит разговор за психичното здраве.

Самаряните са на разположение 24/7, ако трябва да говорите. Можете да се свържете безплатно с тях на телефон 116 123, имейл [email protected] или отидете на уебсайт за да намерите най-близкия клон. Ти си важен.

Прочетете още

Прочетете още

.

Add Comment