Всички актуализации на YouTube, за които трябва да знаете

От стартирането му през 2005 г. от бившите служители на PayPal Чад Хърли, Стив Чен и Джавед Карим, видеоклиповете в YouTube се гледат, преглеждат и споделят от милиони от цял ​​свят. Сега функционира като едно от дъщерните дружества на Google, след като купи YouTube през 2006 г.

Мощната платформа за доставяне на съдържание насърчава хората да се свързват и вдъхновяват другите чрез големи и малки рекламодатели и създатели на съдържание. Освен това YouTube не оставя камък на камък да подобри софтуера си с най-новите функции и актуализации за масите.

Например, откакто Google засили алгоритъма си и добави видеоклипове в YouTube към резултатите от търсенето, повече хора преминаха към YouTube. С нарастването на популярността различни компании и влиятелни лица печелят състояние, като привличат публика към своите канали в YouTube.

Според TOIГлавният продуктов директор на YouTube Нийл Мохан каза: „Всяка от тези актуализации се основава на множество дискусии и данни, както и на обратна връзка от цялата общност на YouTube“.

С актуализации както за създатели, така и за зрители, YouTube определено знае как да подобри потребителското изживяване и да ангажира аудиторията си.

Ето всички актуализации и функции на YouTube, които може да сте пропуснали

Подобрена функционалност за наблюдение

Кредит на изображението: блог на YouTube

В контролираните акаунти родителите могат да избират конкретни настройки за съдържание, за да ограничат пълен достъп до видеоклипове и музика, които могат да се търсят и възпроизвеждат от деца под 13 години. Те също така могат да избират кои функции, настройки на акаунта по подразбиране и реклами, които искат да виждат децата им.

За допълнителна подкрепа на родителите, през януари 2022 г. YouTube обяви, че тези контролирани акаунти вече могат да използват платформата за споделяне на видеоклипове на отговарящи на условията смарт телевизори и други устройства като смартфони, лаптопи, компютри и таблети като приложение или като приложение. уеб браузъра. Децата с контролирани акаунти също имат достъп до YouTube Music като приложение и като уебсайт.

Освен това в САЩ родителите, които имат контролирани акаунти, могат дори да използват YouTube, YouTube Kids и YouTube Music на устройства с активиран Google Асистент.

Представяне на шорти

Кредит на изображението: блог на YouTube

Кратките видеоклипове завладяха интернет. Независимо дали става дума за Instagram Reels или Facebook Reels, търсенето на микро видео съдържание продължава да се увеличава всеки ден, тъй като хората предпочитат да гледат кратки видеоклипове. YouTube също реши да интегрира това в своята платформа през 2020 г. под формата на „шорти“. Според официалния си блог YouTube Shorts е свидетел на огромен успех с 5 милиарда гледания през цялото време.

За да поддържат този растеж, през февруари всички устройства с Android бяха разрешени да създават кратки клипове чрез импортиране на хоризонтални видеоклипове от 60 секунди или по-малко от галерията на устройството си.

През март тази функция беше подобрена на iPhone, според която осветлението може да се подобри при запис на късометраж. За да намерите иконата „Осветление“ на вашия iPhone, трябва да докоснете опцията „Още минимизиране“ в лентата с инструменти на камерата. Освен това вече можете да ретуширате видеоклипа си в реално време. Всичко, което трябва да направите, е да докоснете магическата пръчица „Ретуширане“ на лентата с инструменти на камерата и да изпитате ефект на изглаждане на кожата на телефона си. И двете функции остават, докато не ги деактивирате ръчно.

Още повече, че сега можете да гледате Shorts на вашия компютър, лаптоп, таблет и мобилен телефон. Ако използвате таблет или телефон, можете да прегледате Shorts, като докоснете иконата Shorts в долната част на приложението YouTube или екрана на браузъра.

Подобряване на редактора на YouTube Studio

За допълнителна подкрепа на създателите на видео съдържание, YouTube актуализира своята функция Studio Editor през февруари с определени оптимизации. Потребителите вече могат лесно да добавят миниатюри на видео, крайни екрани, аудио записи и информационни карти към своите видеоклипове.

Можете също така да изрязвате и замъглявате видеоклипове съответно. Целта на това усъвършенстване е да рационализира процеса на редактиране на видео за съответния канал в YouTube.

Овластяващи редактори на субтитри

Според YouTube „Редакторът на субтитри е ново разрешение за канал в YouTube Studio, което позволява на създателите да делегират създаването на субтитри в своя канал на други“.

През април достъпът на редакторите на субтитрите беше подобрен с някои мерки. Създателите могат да позволят на своите доверени хора да добавят и редактират субтитри в своите видеоклипове, както и да променят субтитрите за видеоклипове, първоначално зададени на език по подразбиране.

Нов раздел за изследване

поддръжка на Google
Кредит на изображението: Поддръжка на Google

Създателите вече могат да използват YouTube Analytics, за да измерват ефективността на своите канали спрямо очакваните показатели и да създават съдържание, което може допълнително да ангажира аудиторията им.

Миналия месец YouTube въведе нова функция „Проучване“, която ви позволява да знаете какво търсят вашите зрители и публика през последните 28 дни. Можете също да получите информация като подобни търсения на канали, пропуски в съдържанието и обем на търсене за всеки термин, класиран като нисък, среден и висок, който може да се филтрира въз основа на географски признак и език.

За да получите тази информация, моля, влезте в профила си и щракнете върху „Анализ“, разположен в менюто отляво на акаунта ви в студиото в YouTube. След това изберете „Проучване“ и въведете всяка тема или термин в лентата за търсене, за да започнете. Можете също да видите какви елементи за търсене сте запазили, да преглеждате Google Trends, да докладвате или да отмените запис на елемент за търсене.

YouTube ще представи тази функция на повече езици през следващите месеци.

По-голяма строгост

Като създател можете да модерирате потенциално неподходящи коментари за видеоклипове с нова незадължителна настройка в YouTube Studio.

В опцията „Повишаване на точността“ можете да запазите повече коментари за преглед, особено когато създателите намерят потенциално неподходящо съдържание във вашите канали и искат да го избегнат.

Други актуализации

През април YouTube засили политиката си за тормоз и кибертормоз по отношение на споделянето на лична информация. При това вече не можете да споделяте нечии медицински досиета или друга лична информация.

Той също така създаде нова насока, наречена „Неподходящо съдържание за деца и семейства“, за да персонализира рекламите, които са подходящи за деца. То е разделено на три категории: „Съдържание, което насърчава негативно поведение“, „Съдържание за възрастни, насочено към деца“ и „Шокиращо съдържание, насочено към деца“.

(Представено представено изображение Кредит: YouTube/Facebook)

Add Comment