Защо толкова много издания на игри от следващо поколение се отменят?

Версиите от следващо поколение на новата игра „Test Drive Unlimited“ и „Gotham Knights“ бяха тихо отменени през последните седмици, което разочарова феновете.

Продажбите на PlayStation 5 и Xbox Series X|S са малко бавни в сравнение с техните колеги от следващо поколение, така че разработчиците, които искат да оставят след себе си вградена фенбаза, която притежава конзоли от следващо поколение, изглежда като икономическа грешка.

Това обаче не е непременно така.

Разработването на игри стана по-сложно с годините, докато някои елементи бяха опростени.

Системната архитектура X86 вече е индустриален стандарт, което означава, че хардуерът за видеоигри вече използва същата архитектура като разработката на компютър.

И PS4, и Xbox One поддържат архитектурата X86, което допринесе значително за техния успех и улесни разработването на игри.

От друга страна, PlayStation 4 и Xbox One използват технология, която би захранвала компютър за игри от среден клас от 2012 г., и системите започват да показват възрастта си.

Това е същият принцип, който Apple използва за своя iPhone: Веднага щом старата система започне да показва първите признаци на забавяне, те се изхвърлят.

И сега е дължима сметката за PlayStation 4 и Xbox One.

Докато разработчиците може да са по-свикнали да разработват за по-стари конзоли, разработването на версии на игри едновременно с моделите за PlayStation 5 и Xbox Series X|S означава изразходване на повече ресурси.

Изборът да спрете пренасянето на по-стари конзоли е икономичен и практичен вариант.

Разработчиците биха могли да отделят повече време, за да играят или да изглеждат по-добре версиите от текущо поколение на игрите, вместо да се налага да се фокусират върху това да направят версиите от последно поколение достатъчно добри, за да могат да се играят.

Виждали сме негативните ефекти от това, което се случва, когато една авангардна игра бъде пусната на по-стар хардуер като „Cyberpunk 2077“.

Съобщава се, че стартиращите версии на PS4 по-специално се борят изключително добре с играта, която играе сравнително добре на компютър.

Може би най-скандалният пример за следващо поколение версия на игра, която е нелепо по-бедна от версията от настоящото поколение, дойде с PS3 версиите на „Shadow Of Mordor“ и „Watch Dogs“ през 2014 г.

И на двете игри амбициозната графика беше намалена, за да могат игрите да работят на хардуер, проектиран и доставен през 2006 г.

В случая на „Shadow Of Mordor“, играта беше намалена до честота на кадрите за слайдшоу и графики, които бяха повече „Roblox“, отколкото „Lord Of The Rings“.

В случай, че версиите от следващо поколение на „Test Drive Unlimited: Solar Crown“ бъдат отменени, играта обещава карта на остров Хонг Конг в мащаб 1:1.

„Forza Horizon 5“ стартира успешно на Xbox One с малки проблеми (и това е игра, която също е оптимизирана да работи с Ultra настройки на компютър, без да се поизпотява), но това е доказателство за това колко добре е оптимизирана и проектирана. играта . Беше и разработчиците на PlayGround Games имаха подкрепата на Microsoft.

В случай на „Test Drive Unlimited“, издателите на Nacon нямат финансовите ресурси от Microsoft, за да направят играта възможна или оптимизирана за най-новото поколение.

„Red Dead Redemption 2“ и „Ghost Of Tsushima“ са две необикновено изглеждащи игри, които могат да работят на хардуер на PS4, но в първия случай Rockstar Games разполага с ресурсите и работната сила на малка страна, а Sony е международен медиен конгломерат. по този последен случай.

И в двата случая разработчиците могат да отделят толкова време и пари, колкото искат да направят игрите да изглеждат възможно най-добре на по-стар хардуер.

Това просто не е опция за по-малки разработчици.

Изявление на Nacon гласи: „За да се възползва напълно от технологията в най-новите конзоли и да максимизира цялостното качество на играта, Nacon реши да спре разработването на Test Drive Unlimited Solar Crown за PlayStation 4 и Xbox One.“

Също така наскоро беше обявено, че ‘Gotham Knights’ ще бъдат премахнати версиите от следващо поколение, което разстрои феновете.

„Gotham Knights“, разбира се, е собственост на Warner Brothers, но в случай, че „Gotham Knights“ обърка изданието си от следващо поколение, това може да е случай на поука от минали грешки.

PC портът на ‘Arkham Knight’ остава един от най-големите дебали в историята на игрите и вместо да избере да отложи играта още повече, играта беше принудена да остави портата в незавършено състояние на компютър.

Въпреки че това не е потвърдено вътрешно или външно, не е трудно да си представим, че играта просто не работи добре на по-стар хардуер и разработчиците от Warner Montreal смятат, че просто не си заслужава времето и ресурсите.

Както беше посочено, това може да е пример за разработчици, които оставят пари на масата.

Сегашното поколение конзоли е доминирано от недостиг на конзоли, по-специално PlayStation 5.

Продажбите нарастват стабилно през последните месеци, но PS5 все още изостава от продажбите на PS4 на този етап от живота си.

PlayStation 4 и Nintendo Switch са продали над 100 милиона бройки през живота си и простото отказване от тази съществуваща фенбаза поради технологични ограничения е или глупав, или хитър ход, в зависимост от това кого питате.

Отговорът на този въпрос е прост; това е въпрос на икономика и управление на бизнеса.

Игрите са индустрия за няколко милиарда долари и една лоша игра може да е достатъчна, за да изпрати разработчик в неизвестност или фалит, такава е конкуренцията.

Просто попитайте Силиконовите рицари какво направи пускането на „Твърде човешки“ с техните резултати.

В случая с „Too Human“, играта беше скандално известна с това, че надхвърля бюджета и започва като игра за PS1, преди да бъде пусната за Xbox 360 през 2008 г.

Създаването на игри за множество конзоли отнема много време и е скъпо.

Пускайки игра във възможно най-добро състояние на възможно най-добрия хардуер, това теоретично дава на разработчиците шанс да спечелят.

В този случай евтиното идва от върха, което означава намаляване на игрите за по-стар хардуер.

С напредването на поколението на конзолата очаквайте все повече и повече портове от следващо поколение да бъдат отменени.

Както веднъж каза Джеймс Хетфийлд, „тъжно, но истина“.

.

Add Comment