Кейът, който има всичко

Има много опции в портовете на Thunderbolt, а докинг станцията Brydge Stone Pro TB4 е страхотна. Всичко се свежда до портовете, от които се нуждаете. А с Thunderbolt 4 има голяма гъвкавост в това, което могат да направят производителите на портове.

Brydge включва три порта Thunderbolt на гърба и три порта USB Type-A. Някои компании, като Belkin, са се отказали от някои от тези портове Thunderbolt в полза на HDMI портове. Всъщност ще трябва да използвате USB Type-C, за да свържете дисплеите си тук. Ако имате само HDMI или DisplayPort, не се притеснявайте; Адаптерите се продават.

Хубавото в това да имате тези три Thunderbolt порта вместо, да речем, HDMI, е, че получавате повече гъвкавост. В моята употреба използвах два от тях за свързване на 4K монитори и това е всичко. Можете да използвате такъв за свързване на външен графичен процесор, ако искате.

    Bridge Stone Pro TB4

    Brydge Stone Pro TB4 изглежда има всичко, с четири Thunderbolt порта, USB 3.2 Gen 2 Type-A и 90 вата мощност за зареждане.

Разгледайте този преглед:

Brydge Stone Pro TB4 Цена и наличност

  • Brydge Stone Pro TB4 е наличен от 3 май 2022 г. и ще ви струва $329,99.

Brydge най-накрая обяви наследника на своя Stone Pro Thunderbolt 3 докинг станция и естествено, той се нарича Brydge Stone Pro TB4. Излезе сега и като повечето портове на Thunderbolt, не е евтино. Brydge Stone Pro TB4 се предлага само в черен цвят и ще ви струва $329,99.

Точно сега можете да получите такъв от Brydge или Amazon.

Brydge Stone Pro TB4 Спецификации

Съвместимост КОМПЮТРИ
Устройства с Windows 10 и 11, macOS и ChromeOS
ПОДДРЪЖКА НА МОНИТОР
Единичен или двоен дисплей Забележка: MacBook Air 2020 и 13-инчов MacBook Pro, оборудвани с чипа Apple M1, не поддържат множество дисплеи. Stone Pro TB4 все още може да се използва за единичен 5K/60Hz дисплей и скорости на Thunderbolt 4. Stone Pro TB4 поддържа двойни дисплеи на новите MacBook M1 MAX и M1 Pro.
Размер и тегло РАЗМЕР
Дължина: 7,8 инча (198 мм)
Ширина: 2,95 инча (75 мм)
Височина: 1,2 инча (31 мм)
ТЕГЛО
0,75 фунта (338 г)
стойка за дисплея ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПОРТА THUNDERBOLT:
Единична @ 8K/30Hz
Двойно 4K/60Hz
ИЗПОЛЗВАНЕ НА DISPLAYPORT:
N/A – Няма DisplayPort
скорост и мощност СКОРОСТ
лъч 4
ЗАХРАНВАНЕ
1 захранване (135W)
КАПАЦИТЕТ НА ТОВАРА
Всеки Stone Pro предлага пълни 90 вата мощност за зареждане на вашия компютър.
Портове и материали 11 ПРИСТАНИЩА
3 рентгенови лъчи 4
1 x USB-A (2.0 5V/1.5A)
3 x USB-A (3.3 Gen 2 10Gb/s)
1 x Thunderbolt™ 4PD 3.0 90W
1 SD карта (SD4.0UHS-II)
1xEthernet (гигабит)
1x аудио/микрофон
1 захранващ порт.
МАТЕРИАЛНО ТЯЛО
Алуминий/пластмаса
Гаранция ГАРАНЦИЯ
1 година гаранция
Какво има в кутията СТАТИИ
1 докинг станция Stone Pro TB4
1 изправена стойка
1 ръководство за употреба
Лаптоп не е включен.
Не са включени проводници. Гледайте
препоръчителната информация за конфигурацията по-долу.
Цена $329,99

Относно този преглед: Brydge сподели Stone Pro TB4 с нас за преглед. Той нямаше принос в този преглед.

Дизайн: Brydge Stone Pro TB4 се предлага в черен цвят и с много портове

Brydge Stone Pro TB4 се предлага във всеки цвят, който искате, стига да е черен. Интересно ми е, че това е единственият вариант, тъй като предшественикът му беше сребрист. Очевидно черното е може би най-конвенционалната цветова комбинация за среда в домашен офис. Все пак, ако търсите нещо в различен цвят, като сребро, което да пасне на вашия лаптоп Thunderbolt 4 и да се слее с вашия офис, трябва да потърсите другаде.

Изглед под ъгъл на вертикални пружини

Едно хубаво нещо е, че имате възможност да позиционирате докинг станцията хоризонтално или вертикално. Това просто ви дава малко повече гъвкавост при това как можете да седнете на бюрото си.

Изглед под ъгъл на предната част на Brydge Stone Pro TB4

Сега нека поговорим за портовете, защото това е може би най-важното нещо за вас при избора на док. В предната част на Brydge Stone Pro TB4 ще намерите четец на SD карти, порт Thunderbolt, който се свързва към вашия лаптоп, 3,5 мм аудио жак и USB 2.0 Type-A порт. Разбира се, неща като пълен -Размерът на слота за SD карта и жака за слушалки са ключови. Слотът за SD карта е толкова рядък за лаптоп в наши дни, че ще го искате в скъпа докинг станция.

Имам обаче проблеми с USB 2.0 порта. Както можете да видите от иконата, това очевидно е предназначено за зареждане на вашите устройства, което е полезно. Проблемът е, че е още по-полезно да имате подходящ USB 3.2 порт в предната част на докинг станцията, за периферни устройства, които можете да включвате и изключвате редовно. И за много аксесоари, не искате случайно да ги включите в USB 2.0 порт.

Brydge Stone Pro TB4 изглед отзад

На гърба ще намерите три порта USB 3.2 Gen 2 Type-A и три порта Thunderbolt 4, заедно с Ethernet порт. Докрай вляво е конекторът за захранване и да, ще трябва да включите тази докинг станция, за да работи. Това е вярно за всяка докинг станция Thunderbolt и ще зареди и вашия лаптоп. Всъщност това нещо може да изведе до 90W.

Тези три USB Type-A порта са толкова бързи, колкото става. Има 20Gbps USB спецификация, наречена USB 3.2 2×2, но е трудно да се намери навсякъде. USB 3.2 Gen 2 ви дава 10 Gbps и ще бъдете много доволни от него.

И след това има три порта Thunderbolt 4. Можете да използвате един от тях, за да свържете външен графичен процесор, ако желаете, което ще даде на вашия лаптоп истински тласък. И разбира се, можете да свържете мониторите си към тези портове, което вероятно ще искате да направите. Така че ще ви трябва USB-C монитор или друг адаптер.

Имам някои донгъли DisplayPort към USB-C, за тези видове случаи на употреба. Трябва да кажа, че разбирам защо няма DisplayPort или HDMI портове. Когато започнете да ги добавяте, трябва да започнете да премахвате допълнителните портове Thunderbolt и сега ограничавате гъвкавостта на устройството. Но като човек, който иска всичко и си запазва правото да се оплаква от всичко, бих казал, че ми се иска да имам няколко DisplayPort.

Като цяло това е доста сладък док. Той има правилния набор от портове, за да получите това, от което се нуждаете. Тези две тройки портове на гърба трябва да ви дадат всичко, от което се нуждаете.

Кой трябва да купи Brydge Stone Pro TB4?

Brydge Stone Pro TB4 е страхотен Thunderbolt порт, но не е за всеки.

Кой трябва да купи Brydge Stone Pro TB4:

  • Геймъри и създатели, които искат да вземат ултрабук и да го захранват с настолна дискретна графика
  • Хора с много периферни устройства с висока честотна лента (като 4K уеб камера) и могат да използват тези USB 3.2 Gen 2 Type-A портове

Кой не трябва да купува Brydge Stone Pro TB4:

  • Всеки с лаптоп AMD
  • Потребители, които нямат и няма да се нуждаят от предимствата на Thunderbolt пред стандартен USB-C хъб

Двете големи причини да не го купувате са причини да не купувате лаптоп Thunderbolt. Това е наистина скъп артикул, ако просто ще го използвате като начин да свържете старата си USB Type-A клавиатура, мишка и слушалки, заедно с 1080p монитор или два. Лично аз трябва да свържа 4K монитори, така че се сблъсквам с проблеми, когато проверявам лаптоп, който няма Thunderbolt.

Add Comment