Най-добрите приложения за времето през 2022 г. за вашия телефон – SamMobile

SamMobile има свързани и спонсорирани асоциации. Ако купите нещо чрез една от тези връзки, може да спечелим комисионна.

Най-добрите приложения за времето предоставят много повече информация от просто основна прогноза. Толкова сме свикнали с времето, което се променя бързо в наши дни, че винаги е най-добре да го следим, за да не прекъсне плановете ни. Не всички приложения за времето са еднакви. Да, всеки ще ви каже дали трябва да вземете чадър на работа или ще бъде слънчево през цялата седмица.

Ако живеете в крайбрежна зона, вероятно предпочитате приложение за метеорологични радари, което предоставя подробни радарни карти, за да следите за тежки условия, нещо, което се случва твърде често сега поради изменението на климата. Възможно е да имате алергии или други усложнения, които изискват постоянно да следите качеството на въздуха и наличието на алергени във въздуха. Най-добрите приложения за времето ще ви предоставят тази информация, за да можете да планирате предварително и да сте подготвени за всякакви метеорологични условия.

Подобно на много устройства с Android, вашият телефон Samsung Galaxy не се предлага с родно приложение за времето. Това е по-скоро джаджа, задвижвана от The Weather Channel. Той предоставя основна информация и трябва да щракнете до уебсайта за повече информация.

Това всъщност не е интуитивно изживяване. Тези най-добри приложения за времето за Android ви дават лесен достъп до всички метеорологични данни, които може да са ви необходими, без да се налага да превключвате раздели.

Най-добрите приложения за времето 2022

1. Времето: NOAA Live Weather Radar

Тъй като някои от най-добрите безплатни приложения за времето изтеглят своите данни от Националната океанска атмосферна администрация, вашето собствено приложение определено трябва да бъде на вашия радар. NOAA е американска агенция, която прогнозира времето и следи океанските и атмосферните условия.

Приложението ви предоставя радарни изображения в реално време и предупреждения за тежки метеорологични условия. Можете също да изпращате известия, когато има предупреждение за времето за маркирано местоположение. Интерактивните полигони, показани на докосване, предоставят актуализации за часовници, предупреждения и сигнали от Националната метеорологична служба.

Това е в допълнение към редовната 24-часова и 7-дневна прогноза, времето за изгрев и залез и информацията за температурата, която предоставя. Освен това получавате подробности за налягането, влажността, скоростта на вятъра, видимостта и точката на оросяване.

Изтеглете Weather: NOAA Live Weather Radar от Play Store.

2. Време за моркови

Макар и първоначално ексклузивно за iOS за дълго време, Carrott Weather бързо се превърна в едно от най-добрите приложения за времето за Android, когато най-накрая беше пуснато за тази платформа. Потребителите обичат саркастичния и хумористичен поглед върху информацията за времето. Неговият красиво проектиран интерфейс също не вреди.

Получавате достъп до подробни текущи, почасови и ежедневни прогнози, представени ви със саркастичен хумор. Той дори ви позволява да промените колко саркастично може да бъде приложението. Можете да получите достъп до повече информация за времето, докато плъзгате през приложението.

Някои от по-разширените му функции изискват месечен абонамент. Ако се абонирате, ви позволява да видите времето за всяко място до 70 години в миналото или 10 години в бъдещето. Потребителите с абонамент могат също да добавят джаджа към началния си екран. Дори и да го използвате на безплатно ниво, уникалният начин на представяне на информацията на приложението го прави едно от най-добрите приложения за времето за Android.

Изтеглете Carrot Weather от Play Store.

3. Plume Labs: Приложение за качество на въздуха

Не само горски пожари или природни бедствия влияят върху качеството на въздуха. Замърсяването и алергените във въздуха могат да направят опасно излизането навън, особено ако имате проблеми с дишането. Това приложение предоставя важна информация за качеството на въздуха, за да ви помогне да вземате информирани решения.

Получете достъп до нивата на замърсяване в реално време във вашия район и по света. Преглеждайте карти за качеството на въздуха улица по улица и планирайте предварително със 72-часова прогноза. Ако обичате да бягате, приложението може да ви каже най-доброто време, когато качеството на въздуха не би било толкова ужасно.

Замърсяването на въздуха е голям проблем в целия свят. Тези от нас, които живеят в големите градове, са особено засегнати от него. Способността на приложението да ни предоставя информация, която може да ни помогне да дишаме малко по-лесно, е една от основните причини, поради която е едно от най-добрите безплатни приложения за времето.

Изтеглете приложението Plume Labs: Air Quality от Play Store.

4. Подземен климат

Weather Underground е страхотно приложение за хиперлокална прогноза за времето, тъй като извлича данни от над 250 000 лични метеорологични станции по целия свят. Данните преминават през собствен модел на прогнозата, за да ви дадат точна информация за времето.

Функцията за интелигентни прогнози е това, което го отличава от останалите. Можете да изберете да проследявате условия като вятър, дъжд и температура за конкретна задача на открито, като колоездене или ходене, и приложението ще ви каже най-доброто време да излезете навън.

Освен това е едно от най-добрите приложения за метеорологични радари, тъй като интерактивната карта може да показва различни изгледи за радар, да показва предупреждения за тежки метеорологични условия, топлинни карти и дори уеб камери.

Изтеглете Weather Underground от Play Store.

5. Yahoo Времето

Yahoo Weather поставя акцент върху предоставянето на точни прогнози за времето с красив интерфейс. Той изтегля зашеметяващи снимки от Flickr, за да представи визуално текущите метеорологични условия на вашето местоположение, както и времето от деня.

В допълнение към подробните прогнози, приложението Yahoo Weather ви държи в течение с информация за вятъра, налягането и вероятността от валежи. Интерактивен браузър за карти, за да сте в течение на метеорологичните тенденции и да проследявате времето в любимите си градове.

Също така е страхотно приложение за потребители с различни възможности, тъй като приложението е активирано TalkBack и оптимизирано за цветови контраст.

Изтеглете Yahoo Weather от Play Store.

6. AccuWeather

Приложението AccuWeather винаги е в списъка с най-добрите приложения за времето за Android и има основателна причина. От ежеминутни актуализации за валежи до сигнали за тежки метеорологични условия, прогнози за алергии за деня ви, разширени предупреждения за вероятност от снеговалеж и други. Приложението предоставя много информация за времето.

Той дори ви дава прогнози за 45 дни в бъдещето, за да можете да планирате предварително и да сте подготвени за всякакви метеорологични условия. Актуалните видеоклипове от новинарския екип на AccuWeather също предоставят подробно отразяване на метеорологичните събития по целия свят.

Изтеглете AccuWeather от Play Store.

7. Поток

Ако цените добрия дизайн, ще харесате Flux. Това е сравнително ново приложение и все още е в бета версия, но работи страхотно. Простият интерфейс е привличащ вниманието, което прави много лесно бързото наваксване на метеорологичните тенденции.

Можете дори да избирате от различни теми, за да персонализирате външния вид на приложението. Flux включва интерфейс за метеорологичен радар и множество джаджи, които ви позволяват да изберете точно каква информация за времето искате да се показва на началния ви екран.

Ще бъде страхотно да видим, че Flux продължава да се развива с нови функции, които го правят още по-мощно приложение за времето.

Изтеглете Flux от Play Store.

8. Flowx

Това може да бъде едно от най-добрите приложения за метеорологични радари, налични за Android. Навигирайте през невероятно подробни метеорологични карти и диаграми с над 30 типа данни и с помощта на над 20 прогнозни модела.

Приложението дори ви позволява да проследявате урагани. С всичко това на една ръка разстояние е много по-лесно да планирате времето за любимите си дейности на открито. Възможно е също така да се сравняват модели, за да се разберат по-добре метеорологичните модели.

За разлика от повечето приложения в този списък, Flowx е достъпен само за Android, което е само една от многото причини да е в нашия списък с най-добрите приложения за времето за Android.

Изтеглете Flowx от Play Store.

9. Спешна помощ – Американски червен кръст

Тежките метеорологични условия стават твърде често срещани поради изменението на климата. Природните бедствия се случват по-често от всякога, така че е наложително винаги да сме подготвени.

Приложението за спешни случаи на Американския Червен кръст може да ви помогне да направите точно това. Предоставя местни сигнали в реално време за тежко време и други природни бедствия като торнадо, земетресения, цунами, наводнения, екстремни горещини, горски пожари и др. Задайте персонализирани сигнали и известия, за да бъдете винаги информирани.

Той също така има много полезна функция, която показва отворени приюти на Червения кръст на карта, като ви помага да намерите подслон в спешни случаи.

Изтеглете Emergency от Play Store.

10. Метеорологичният канал – Радар

Основното приложение на Weather Channel е много добре известно. Тяхното приложение Radar е също толкова полезно и със сигурност се оказва едно от най-добрите приложения за радар за времето, които можете да имате на телефона си. Вашият локален радар за бури, тракер за бури и предупреждения за тежки метеорологични условия могат да ви помогнат да се подготвите за най-лошото.

Получете достъп до радарни актуализации на живо, почасово проследяване на дъжд, местна прогноза за времето и други. Страницата за проследяване на ежедневната прогноза на приложението ще ви държи в течение за условията на дъжд и валежи на живо.

Приложението също така ви позволява да преглеждате прогнози 15 дни предварително, за да можете да планирате съответно, ако се насочвате някъде, където често се случват тежки метеорологични условия.

Изтеглете The Weather Channel – Radar от Play Store.

чести въпроси

Кое е най-доброто приложение за времето?

Най-доброто приложение за времето ще ви предостави точно това, което търсите. Било то хиперлокални прогнози, радарни изображения, информация за качеството на въздуха и т.н. Следователно приложението, което смятате за най-добро, трябва да отговаря на всички изисквания, които имате. За щастие няма недостиг на страхотни приложения за времето.

Какво означава процентът в приложението за времето?

Процентът в приложението за времето ви показва вероятността за дъжд по това време за това конкретно място. Например, ако приложението показва 40%, това означава, че има 40% шанс за дъжд. След това можете да проверите прогнозата за повече подробности.

Кое е най-точното приложение за времето?

Повечето приложения за времето са склонни да са точни, тъй като получават метеорологични данни от много надеждни източници като NOAA и Dark Sky. Някои приложения получават данни от лични метеорологични станции по целия свят. Това ги прави много точни за потребители, които се нуждаят от хиперлокални прогнози.

Какво означава термометърът в приложението за времето?

Термометърът в приложението за времето е визуално представяне на температурата на текущото ви местоположение. Това ви позволява незабавно да разберете точно каква е температурата в момента, като ви представя тази важна информация по начин, който е лесен за разбиране. Ще намерите това във всички най-добри приложения за времето.

Add Comment