Новият Go Bar на IFi има златен звук и сила

Обичам джобни ЦАП/усилватели за слушалки, които могат да бъдат включени в смартфон и да го превърнат в устройство с качество за аудиофили. британска аудио компания iFi произвежда серия от аплодирани усилватели за DAC/слушалки и марката е в бизнеса от 2012 г., като внася брилянтен звук на смартфони, таблети, компютри, Mac и други.

Миналата година iFi представи GO blu, първият в новата линия от ултра-преносими, джобни DAC/усилватели. Последният модел, който се присъединява към гамата, е новият GO bar, който предлага голям звук в компактен пакет.

Подобно на GO blu, новата лента GO може да се носи в джоба ви със здрав, лек корпус от сплав с размерите на опаковка дъвка и тегло само 28,5 g. Докато iFi GO blu е специализиран в удобството на Bluetooth свързаност с устройства като смартфони, лентата GO се свързва чрез USB и се фокусира върху чисто аудио изпълнение.

Независимо дали пътувате, работите дистанционно или просто пътувате за удоволствие, GO Bar е проектиран да бъде идеално преносим начин да накарате слушалките си да звучат страхотно, независимо дали са свързани към настолен компютър, лаптоп, телефон, таблет или друг цифров източник, който има USB порт.

GO Bar не е първият USB DAC/усилвател за слушалки с компактен размер, но неговите спецификации са доста впечатляващи. Той е в състояние да възпроизвежда повечето аудио формати с висока разделителна способност и има функции за регулиране на звука, за които iFi казва, че са безпрецедентни. Междувременно усилвателното стъпало на iFi GO bar е най-мощното за своя размер.

Вътре в GO Bar е 32-битов Cirrus Logic DAC чипсет с усъвършенствана многобитова модулация. DAC е съчетан с персонализиран цифров филтър, който минимизира предварителното ехо и артефактите на звънене. Прецизната часовникова система на iFi GMT (Global Master Timing) осигурява ултра ниско трептене, намалявайки грешките и изкривяването.

DAC се захранва от 16-ядрен XMOS микроконтролер. Това обработва аудио данните, получени на входния USB етап. Вътрешният екип за цифрови разработки на iFi програмира фърмуера на XMOS, за да оптимизира качеството на звука, за да работи безпроблемно с Cirrus Logic DAC. Поддържат се PCM файлове с висока разделителна способност до 32bit/384kHz, заедно с DSD64, 128 и 256 и DXD единична и двойна скорост. Архитектурата на DAC поддържа DSD данните в истинска естествена форма, за разлика от други DAC, които конвертират DSD файлове в PCM.

Лентата GO може също да декодира напълно MQA файлове с висока разделителна способност като тези, използвани от Tidal. Това означава, че целият процес на декодиране на “три дисплея” се извършва вътрешно, за разлика от окончателното показване по начина на MQA “рендера”. Това прави лентата GO чудесна опция за абонатите на нивото „HiFi Plus“ на Tidal, където може да се намери музика от Tidal Masters (MQA).

Въпреки малкия си размер, аналоговата схема на GO Bar има балансиран дизайн с балансиран двуканален изходен етап. Този тип топология обикновено се среща в по-големи и по-скъпи усилватели, тъй като е сложен и струва повече. Предимството му е, че намалява шума и кръстосаните смущения в пътя на сигнала, като напълно разделя левия и десния канал.

Вместо да прибягва до спестяващи пространство и разходи интегрални схеми, които могат да намалят качеството на звука, GO Bar използва висококачествени дискретни компоненти като керамични кондензатори TDK C0G, алуминиево-полимерни кондензатори на Panasonic OS-CON, както и кондензатори от висок клас. тантал с висока плътност, както и индуктори Taiyo Yuden и Murata. Всички тези компоненти имат отлични характеристики за висококачествени аудио приложения. Специално внимание е обърнато и на филтрирането на захранването, за да се намали всеки сигнален шум, който може да бъде въведен чрез USB входа.

Дизайнът на усилвателя съчетава звукова чистота с много мощност. С мощност от 550 mW (при 64 Ω) и 7,5 V (в 600 Ω), iFi твърди, че никой друг усилвател за слушалки с толкова малък размер не може да се сравни с впечатляващата му способност да управлява най-сложните слушалки – това е достатъчно. Ток на слушалките 16 Ω и достатъчно напрежение. за задвижване на 600 Ω слушалки.

iFi казва, че лентата GO звучи прекрасно с широка гама от видове слушалки и слушалки и включва две технологии за регулиране на мощността, позволяващи регулиране на изхода. IEMatch отслабва мощността, за да побере високочувствителни слушалки и монитори за поставяне в ушите, елиминирайки потенциалния фонов шум и увеличавайки наличния диапазон на силата на звука. За разлика от тях, режимът Turbo увеличава усилването с 6 dB, за да задоволи жадни за енергия слушалки.

Регулируема от потребителя звукова настройка е осигурена както в цифров, така и в аналогов домейн. Има четири персонализирани опции за цифров филтър: стандартен, бит перфектен (без свръхсемплиране), минимална фаза и GTO (оптимизиран за преходен процес на Gibs). Те могат да бъдат избрани според предпочитанията, докато познатите аналогови режими на обработка на iFi, XBass+ и XSpace, също могат да бъдат включени или изключени в пътя на сигнала според вкуса.

X Bass+ е сложна форма на „усилване на басите“, която подобрява ниските честоти, без да замъглява средните честоти. Полезно е за използване със слушалки и слушалки с отворен гръб, на които може да липсва дълбок бас. XSpace е проектиран да компенсира ефекта на „локализация на главата“, който може да възникне при използване на слушалки за слушане на музика, която е смесена с чифт високоговорители, като ефективно разширява звуковата сцена на слушалките, за да създаде по-просторно и подобно на музика изживяване. този на високоговорител.

С такова разнообразие от цифрови стрийминг платформи, типове файлове, слушалки и слушалки, от които да избирате, да не говорим за музикални стилове и качества на запис, наборът от опции за звукова настройка на лентата GO е полезен, за да осигури оптимален звук и iFi твърди, че е уникален за DAC/усилвател за слушалки от този тип и размер.

Повечето ултра-преносими USB ЦАП/усилватели за слушалки предлагат малък или никакъв контрол върху действителното устройство, като силата на звука се регулира само чрез софтуер, работещ на свързаното устройство източник. Лентата GO е различна. Корпусът му от сплав има физически бутони за прецизно регулиране на силата на звука, които могат да бъдат синхронизирани с контролите за сила на звука на устройството източник, заедно с контроли за избор от различни опции за звукова настройка. Колона от цветни светодиоди предоставя полезно ръководство за формата и честотата на дискретизация на възпроизвежданото в момента цифрово аудио, както и дали са активирани XBass+ и/или XSpace.

В единия край на лентата GO има асинхронен USB-C вход, в другия има чифт изходи за слушалки. Един от тях е напълно балансиран 4,4 мм изход Pentaconn, който позволява на слушалките, оборудвани с балансиран кабел/щепсел, да се възползват изцяло от балансираната аудио схема на GO лентата. Другият е 3,5 мм изход, който използва технологията “S-Balanced” на iFi за намаляване на шума и пресичането с 50% с обикновени еднокрайни жакове за слушалки. И двата изхода са позлатени.

За да отпразнува 10-ата годишнина на iFi, компанията създаде атрактивно специално издание GO бар. Ограничена до 1000 части, GO bar Anniversary Edition, или „Gold bar“, заменя корпуса от сплав на стандартната версия с медно шаси, като допълнително подобрява качеството на изработка и електрическото екраниране. След това е покрита с плоча от 18K злато. Филтрирането на захранването също е допълнително подобрено, като се гарантира, че Anniversary Edition, с тегло 64 грама, задава “златния стандарт” сред ултра-преносимите USB DAC/усилватели за слушалки.

Както стандартната лента GO, така и изданието Anniversary Edition се предлагат с аксесоари, за да накарате музиката да тече. Потребителите на Apple ще оценят персонализирания кабел Lightning към USB-C, проектиран от iFi, така че не е необходимо да използвате обемистия адаптер за камера на Apple, за да използвате GO Bar с iOS устройства. Потребителите на Android ще оценят USB-C OTG кабела, който може да се използва и с персонални компютри с USB-C и Mac. Включен е и адаптер USB-C към USB-A, който покрива повечето бази веднага след изваждане от кутията. Има и кожен калъф за пътуване, който гарантира, че лентата GO е защитена, където и да отидете.

Посетителите на изложението High End 2022 в Мюнхен тази седмица могат да видят обикновените кюлчета от сплав и позлатени Anniversary Edition GO, като се обадят в Atrium 4.1 – Room E109.

Цени и наличност: iFi GO лентата се предлага в избрани магазини от 20 май за £329. GO bar Anniversary Edition ще стартира през юни за £499. И двамата ще дебютират на изложението High End 2022 в Мюнхен от 19 до 22 май.

Повече информация: www.ifi-audio.com

.

Add Comment