Челси Клинтън на Дери Girls Разпети петък Special

Челси Клинтън направи изненадващо камео в емоционалния финален епизод на Derry Girls, който отдаде почит на подписването на Споразумението за Разпети петък.

***Предупреждение за спойлер ***

Хитовата комедийна поредица на Channel 4 приключи със специален разширен епизод, изследващ ключов момент от историята на Северна Ирландия след финала на третия сезон, излъчен във вторник.

След емоционално сбогуване с актьорския състав, когато бяха видени да гласуват за сделката, феновете бяха нагодени със сцена след титлите с дъщерята на Бил и Хилари Клинтън, за да приключат по-ранна история.

Във втория сезон шоуто споменава пътуването на бившия президент на Съединените щати до Северна Ирландия през 1995 г., като главните герои Клеър, Ерин, Орла, Мишел и Джеймс написаха писмо до Челси, но така и не получиха отговор.

Челси Клинтън с актьорския състав и екипа на снимачната площадка на Derry Girls

В сцената след кредитите, която се развива в днешния Ню Йорк, пощальон доставя писмото на Челси, сега на 42 години, обяснявайки, че е било засечено, докато е на път за Белия дом през 90-те години.

Тя чете бележката от тийнейджърите на Дери, които я питат дали би искала да „се мотае“ с тях, когато пристигне в Северна Ирландия с родителите си, казвайки: „Ако са като нашите родители, добре, махни се от дървото си. “

Те добавиха, че очакват, че ще й бъде “доста трудно” да се срещне с момчета, защото е дъщеря на президента, тъй като смятат, че ще “сплаши много момчета” и предложиха да упражняват “нейните движения” върху Джеймс, ако тя като.

Говорейки за сериала и нейното гостуване, Клинтън каза: „Благодарение на невероятния талант на Лиза МакГий и прекрасния актьорски състав и екипа на Derry Girls, хората по целия свят успяха да разберат по-добре и да се свържат с изключително значим и важен тема.” период от историята в Северна Ирландия и за света.

„Като много хора, аз съм голям фен на поредицата и за мен беше чест да се появя в такъв специален последен епизод. Надявам се хората да се насладят да го гледат толкова, колкото и на мен да бъда част от него.“

Специалната доставка се завърна в Дери като Ерин (Саорз-Моника Джаксън), нейната братовчедка Орла (Луиза Харланд) и техните приятели Клеър (Никола Кофлан), Мишел (Джейми-Лий О’Донъл) и английския братовчед на Мишел Джеймс (Дилън Луелин) ), се подготвят за последната си учебна година.

Разположен през 1998 г., в седмицата на референдума относно Споразумението от Разпети петък, което установява мирно споразумение за воюващите фракции в Северна Ирландия, епизодът изследва напрежението в реалния живот от времето и предлага леко облекчение, когато Ерин и Орла се опитват да хвърлят съвместно парти за 18-ия рожден ден.

В класическата мода на момичетата Дери нещата се объркват, когато майките им забравят да резервират обществената стая и трябва да я споделят с група момичета, които празнуват първото си причастие.

Нещата продължават да се развиват, когато врагът на приятелите, Джени Джойс, празнува рождения си ден в същия ден, крадейки всичките си гости в процеса с обещанието за шампанско, магьосник и Riverdance.

Групата също е изправена пред напрежение, когато Ерин и Мишел имат спор за мирното споразумение, тъй като Ерин смята, че не е редно паравоенни затворници да бъдат освободени като част от условията, докато Мишел й напомня, че брат й е в затвора. престъпление.

Клеър, която се е отдалечила след смъртта на баща й, идва да спаси положението, като саботира електричеството на партито на Джени, така че всички трябва да се преместят на партито на Ерин и Орла.

С приключването на епизода Ерин размишлява върху важността да пораснеш и да продължиш напред.

Посланието става особено трогателно за финала на комедийната поредица и знаков момент, когато той обсъжда видеозаписи от The Troubles и дебати, които са имали ключови политически фигури, включително бившият премиер Тони Блеър, бившият министър-председател на Ирландия от Севера и лидерът на DUP Иън Пейсли и бивш вицепремиер и политик от Шин Фейн Мартин Макгинес.

Ерин казва: „Добре е, вълнуващо е и може би малко страшно. Има част от мен, която иска просто да остане същото. Че всички можем да останем така завинаги.“

„Има част от мен, която всъщност не иска да порасне. Не съм сигурен, че съм готов за това. Не съм сигурен, че съм готов за света. Но нещата не могат да останат същите и не трябва.

“Без значение колко страшно е, трябва да продължим напред. И трябва да растем, защото нещата могат да се променят към по-добро.”

“Така че трябва да сме смели. И ако мечтите ни се разбият по пътя, трябва да направим нови от парчетата.”

Героите имат последните си мигове заедно в избирателната секция, докато гласуват за мирното споразумение.

Докато излизат заедно, дикторът на новини казва: „Да, 71,12%. Безпрецедентна избирателна активност и огромно мнозинство.

„Народът на Северна Ирландия говори. Страната току-що направи първата си крачка към бъдещето.“

Ирландският сценарист Лиза МакГий написа и трите серии на шоуто.

Източник: Прес асоциация

Add Comment