8 невероятни приложения и инструменти на Gmail за управление на входящата ви поща

Идеята зад комуникацията, споделянето и сътрудничеството чрез имейл е стара колкото първите дни на Интернет. Дори десетилетия по-късно нещата не са много по-различни от начина, по който взаимодействаме с електронната поща в нашия свят днес. Продължаваме да използваме имейл за работа, училище, игра и особено в личния си живот за всичко останало. И докато проверката на имейла ви беше полуредовна дейност преди десетилетие, сега е винаги достъпна, благодарение на нашите телефони.

Нашите имейл акаунти също могат да бъдат затрупани със спам или други нежелани теми, което може да ни накара да пропуснем важни съобщения. С това ръководство искахме да подчертаем някои страхотни приложения и инструменти за настолната версия на Gmail, които могат да ви помогнат да поддържате входящата си кутия под контрол. Вие трябва да отговаряте за входящата си поща, а не обратното. И има много повече опции за Gmail от показаните тук, така че не се притеснявайте, ако любимото ви приложение не е получило подходящо споменаване.

ANDROIDPOLICE ВИДЕО НА ДЕНЯ

Приложенията и инструментите на трети страни в този списък идват от официалния проверен магазин за приложения на Google Workspace, така че знаете, че са безопасни за използване. Много от тях също са бизнес или професионални марки. Тъй като всички те разчитат на Gmail, ще трябва да влезете с профила си в Google, за да ги използвате така или иначе. Някои са насочени и към бизнес потребители, но можете да ги включите в личния си живот по същия начин.

В света на бизнеса или дори в личния ни живот понякога може да се наложи да изпращаме масови имейли. Mailman е напълно безплатно приложение за Gmail с отворен код, което ще улесни изпращането и персонализирането на масови имейли. Неговият характер с отворен код също означава, че няма да се притеснявате, че вашите лични данни ще бъдат подслушвани, което е полезно. Можете дори да свържете Mailman с Google Sheets, за да проследявате в реално време специфични за имейл статистика като кликвания, отскачания и отговори.

Подобно на Mailman, Mailmeteror ви позволява лесно да създавате, проследявате и управлявате вашите групови имейли в Gmail. Може да не е с отворен код като Mailman; обаче, това все още е солидна алтернатива, ако търсите нещо допълнително. Фокусът му върху лекотата на използване, поверителността на потребителите и първокласните функции го правят чудесен избор за всеки, който е любопитен. Mailmeteror е безплатен за използване за до 75 имейла на ден, с някои платени нива, ако имате нужда от повече имейли и разширени функции.

Отминаха дните, когато сте имали нужда от умения и знания, за да създадете елегантен дизайн на имейли. Шаблони за имейли носят идеята за бързо изпращане на професионално изглеждащи имейли с просто щракване на мишката. Можете да избирате от стотици предварително направени шаблони безплатно, които да ви помогнат да подобрите своята игра за дизайн. Те имат всичко, от което може да се нуждаете, от персонализирани картички за рожден ден до бюлетини за работа. Има и опция за първокласно плащане за потребители, които се нуждаят от още повече от услугата.

Тъй като в наши дни повече хора работят от вкъщи, ние често използваме имейл, за да сме в течение и да уведомяваме колегите си за важни задачи. Тъй като имейлите се съхраняват като отделна единица извън типичната среда на работния процес, понякога те могат да бъдат загубени или забравени. Zapier се стреми да поправи това, като ви позволява да интегрирате нишките си в Gmail директно в любимата си платформа за съобщения. Той е напълно безплатен за използване за 100 задачи на месец и има множество платени нива, за да отговори на вашите нужди, ако е необходимо.

Понякога може да пропуснете важни имейли от семейство или приятели, защото са смесени с всичко останало. С Evernote можете да извадите тези лични имейли от входящата си кутия в Gmail, да ги превърнете в бележки и да ги съхранявате на едно място. Наличието на вашите лични имейли в тяхното собствено пространство означава, че можете да се върнете към тях по-късно без всички разсейвания. Получавате 60MB безплатни месечни качвания и избор от някои първокласни планове, ако имате нужда от повече място за съхранение или допълнителни функции.

Evernote също има приложение за Android, което можете да използвате с настолното приложение Gmail, споменато по-горе, което ви дава най-доброто от двата свята.

Тъй като имейлите непрекъснато преминават през цялото време, никога няма да имате възможност да си починете от тях. С Boomerang можете временно да поставите на пауза входящата си кутия в Gmail за определен период от време, което ви позволява да се съсредоточите върху други неща. Можете също да зададете напомняния за важни имейли, което ще ви помогне да останете организирани. Получавате 10 безплатни кредита за съобщения на месец, с различни платени планове за достъп до по-разширени функции. Като бонус всички нови акаунти в Boomerang включват 30-дневна първокласна пробна версия.

Boomerang също има приложение за Android, което можете да използвате с гореспоменатото настолно приложение Gmail, което ви дава най-доброто от двата свята.

Когато става въпрос за извеждане на мислите си на екрана, писането на клавиатура може да не винаги е най-добрият вариант. Някои потребители предпочитат да използват инструменти за текстов чат, за да записват бързо мислите си, защото това е по-ефективно за тях. Гласовите бележки са нещо като щастлива среда между двете, която ви позволява да отговаряте и да съставяте имейли направо в Gmail, като използвате гласа си. Този безплатен инструмент използва специален вграден инструмент за запис на аудио, вместо просто да прикачва аудио файл, който сте записали някъде другаде.

От всички елементи в този списък, Superhuman може безопасно да бъде поставен в собствената си категория. Докато другите са разширения, които работят заедно с Gmail, Superhuman се рекламира като обновена платформа на Gmail с уникални AI възможности. Това на теория би трябвало да ви помогне да обработвате имейлите си много по-бързо. Също така се случва, че в момента е програма само с покани и огромен списък с чакащи за зареждане. Ако сте приети в Superhuman, можете да очаквате абонамент от $30 на месец, за да използвате техните услуги.


С толкова много начини да направите входящата си кутия в Gmail по-добра и по-организирана, ето само няколко опции, които да обмислите. Тъй като всички те са безплатни за изпробване или използване, можете лесно да опитате най-интересните, които отговарят на вашите лични нужди. Може също да се интересувате да научите как да персонализирате клавишните комбинации на Gmail на работния плот за още по-голям контрол върху входящата си кутия.


pixel-battery-widget

Android 12 QPR3 прави намирането на джаджа за батерията на Pixel лесно

прочетете следващия


за автора

Add Comment