Google Pixel Watch: всичко, което знаем досега

След като години наред беше в мелницата за слухове, покупката на Fitbit от Google направи смарт часовник с марка Pixel неизбежен. Два доклада от Business Insider и The Verge в края на 2021 г. определят 2022 г. като годината, в която най-накрая ще пусне много слуховете Pixel Watch. През месеците след това научихме доста за устройството, включително чрез физически теч в стил iPhone 4 от преди години.

Цени и наличност

Джон Просер

Очаква се Pixel Watch да направи своя дебют в Google I/O заедно с Pixel 6a. Това няма да бъде пълно издание, според източващия Джон Просер. Ще бъде „дразнено“, вероятно подобно на съобщенията преди стартиране на Pixel 4, 5 и 6, където някои детайли се дразнят, а други се държат близо до гърдите. Пълно стартиране се очаква през октомври, заедно с Pixel 7 и Pixel 7 Pro. Така или иначе, почти всички надеждни източници очакват Pixel Watch да излезе скоро.

Google I/O ’22 👇

Доколкото разбирам, Google официално ще обяви Pixel 6a + "закачка" пикселния часовник.

Стартирането на Pixel 6a (на повечето пазари) беше отложено за 28 юли.

Pixel Watch ще бъде официално обявен и ще стартира с Pixel 7 и 7 Pro през октомври. pic.twitter.com/IwwRX2pZtR

– Джон Просер (@jon_prosser) 24 март 2022 г

Що се отнася до цените, Pixel Watch се очаква да струва между $300 и $400, според съветника Йогеш Брар. Това ще го направи конкурент на Apple Watch Series 7 по отношение на цените. Google често оценява своите продукти (помислете за Pixel Buds, PixelBook и Pixel) близо до това, което биха били еквивалентите на Apple. Независимо какво мислите за мъдростта на този подход, има прецедент за малко скъп Pixel Watch.

Дизайн

Галерия от три изтекли изображения на Pixel Watch, показващи отпред, отзад и отстрани.
хъб за android

Pixel Watch вече е изтекъл физически в допълнение към рендерите. Получаваме добра ежедневна представа за това как изглежда, с минималистичен дизайн, включващ кръгло шаси, една корона и поне един сребърен цвят. Дизайнът на Google винаги е бил практичен и удобен и Pixel Watch не изглежда да се отклонява.

Описвайки Pixel Watch, източникът на физическия теч, tagtech414, пише reddit: „Това е най-удобният часовник, който някога съм носил. Усеща се много по-тънък, отколкото измерванията биха ви накарали да повярвате. В сравнение с моя Galaxy Watch, изглежда, че дори не е там. И голям плюс, короната НЕ се качва на гърба на ръката ми, когато извия китката си назад или пиша, което е нещо, което ме побърква при други часовници. Каишката е мек силикон с добра гъвкавост и изглежда не показва твърде много пръстови отпечатъци или масло, което е страхотно.”

Що се отнася до цветовете, записите за инвентара на оператора, съобщени от Android Police, казват, че ще бъде в сиви, черни и златни цветови комбинации, точно като Pixel 6 Pro и Fitbit Sense.

софтуер

Google WearOS със Samsung Galaxy Watch 4 в различни цветови опции.
Samsung

Съобщава се, че Pixel Watch е оборудван с Wear OS 3.1, по-нова версия на Wear OS от тази, работеща на Samsung Galaxy Watch 4 и Watch 4 Classic.

Това ще бъде първият път, когато виждаме Wear OS на Google без наслагване на Samsung. Компанията обеща по-бързо стартиране на приложения, по-плавни анимации и по-дълъг живот на батерията. Дизайнът на емулаторите също е доста подобен на Material You design, който Google в момента използва на смартфони и таблети с Android.

Извън Galaxy Watch 4, ние всъщност не сме виждали истинския потенциал на Wear OS 3, както Google показа на I/O 2021. Pixel Watch може да се превърне в първата ни снимка, ако Fossil и Mobvoi не започнат да пускат своите актуализации междувременно..

В същото време можем да очакваме и Pixel Watch да включва интеграция с Fitbit. Google купи производителя на фитнес тракери през 2021 г. и обеща да използва технологията си за захранване на нови продукти. Часовникът Pixel би бил идеалният момент да покажете това, особено с Apple и Samsung, които се фокусират силно върху здравето на съответните си смарт часовници.

хардуер и сензори

Изтекло рендиране на Google Pixel Watch.
Кредит: Джон Просер/Иън Зелбо

Ние знаем малко за сензорите на Pixel Watch. Въпреки това, ако използвате Wear OS 3, можем да очакваме, че ще бъде сравнително мощна. Данните за емулатора на Wear OS 3 показват, че е вероятно той да идва с a Процесор Exynos и поне 1 GB RAM. Връщайки се към съветника Йогеш Брар, този чип Exynos може да се тълкува като част от продължаващо партньорство между Samsung и Google. Струва си да се отбележи, че Samsung също помага за създаването на чипа Tensor, който захранва Pixel 6 и 6 Pro, така че има много смисъл Google да продължи да се обляга на тях.

Получих информация за Pixel Watch от сравнително нов източник

1) Асоциацията на Google Samsung и тук.
2) Същите сензори като Galaxy Watch (ЕКГ и други)
3) нова версия на WearOS 3.1
4) 2 размера, поне 4 цветни ленти за часовници.
5) Ограничено издание, на цена между $300-400

– Йогеш Брар (@heyitsyogesh) 27 април 2022 г

Брар също така твърди, че часовникът ще има същите сензори като Galaxy Watch 4, включително акселерометър, барометър, жироскоп сензор, геомагнитен сензор, сензор за светлина, оптичен сензор за сърдечен ритъм, електрически сърдечен сензор и сърце сензор за скорост.Сензор за анализ на биоелектрически импеданс.

Препоръки на редакторите


Add Comment